Forskjellen på oljemaling fra Old Holland, Michael Harding og KEM

Forskjellen pa oljemaling michael Harding Old Holland KEM

På KEM har vi oljemaling fra Michael Harding, Old Holland og vår egen serie KEM Oljemaling. Spørsmålet er hva bør man velge? Svaret er at det avhenger av hva du ønsker av en oljefarge. Her vil vi ta for oss de grunnleggende forskjellene på de produktene vi har i sortimentet.

MH Michael Harding logo

Michael Harding Oljemaling

Oljefargene fra Michael Harding er håndlaget og av høyeste kvalitet.

De inneholder ingen fyllstoffer i det hele tatt, bare rent pigment og olje. Det betyr at malingen kan tynnes mye og derfor er drøy i bruk. Malingen har en «smøraktig» konsistens som er en fornøyelse å male med. Dessuten stiller Michael Harding i en særklasse med hensyn til informasjon på tuben; de spesifiserer alltid nøyaktig hvilke pigmenter og oljer som er i fargen.

Michael Harding oljemaling green gold
Michael Harding oljemaling cadmium yellow dark
Michael Harding oljemaling konsistens cluseup
Michael Harding oljemaling indanthrone blue
Michael Harding oljemaling pigmenter ultramarine blue
Michael Harding oljemaling
Michael Harding permanent orange

Eneste minus (hvis det da er et minus?) er at fargeutvalget fra Michael Harding er noe begrenset. For de mange som uansett foretrekker å blande fargene sine selv, og som ønsker en høypigmentert oljemaling, er Michael Harding det naturlige valget.

Se video som demonstrer blandingsegenskapene til Michael Harding oljemaling i videoen med med Vicki Norman. Hun er ambassadør for Michael Harding.

logo oldholland logo

Old holland oljemaling

old holland classic oil color professional paint v2

I mer enn 300 år har Old Holland produsert oljemaling av utmerket kvalitet.

Innholdet av pigment er veldig høyt og i likhet med Michael Harding bruker Old Holland ikke fyllstoffer i fargene. Den største forskjellen på oljemaling fra Michael Harding og Old Holland er konsistensen. Der Michael Harding har et høyt innhold av olje som gjør at malingen flyter lett, er fargene fra Old Holland faste, nesten som en pasta. Det betyr at de har stor dekkevne og kan tynnes ekstremt mye uten at fargen mister sin intensitet. Det betyr imidlertid ikke at oljemaling fra Old Holland er bedre enn den fra Michael Harding, for konsistens har ikke noe med kvalitet å gjøre. Spørsmålet er om man liker å tilsette et malemedium selv, som man ofte er nødt til med malingen fra Old Holland, eller om man foretrekker en farge som kan brukes rett fra tuben.

oldholland 521 of 539 3217 1000x667 1
Old Holland oljemaling konsistens

En fordel med Old Holland er de har mange forskjellige farger i sin serie. Her trenger man ikke å blande så veldig mye, om man foretrekker å unngå det. Vi anbefaler produktene fra Old Holland om du ønsker en høypigmentert, fast oljefarge og et stort utvalg av forskjellige nyanser.

KEM logo sort

KEM Oljemaling

KEM Oljemaling produseres i Wales og er vår egen serie med oljemaling av høy kvalitet. Serien består av 45 farger laget med pigmenter av høyest mulig lysekthet.

I likhet med malingen fra Michael Harding og Old Holland er også KEM sin serie produsert uten bruk av fyllstoffer. Likevel er KEM Oljemaling et rimeligere alternativ. Grunnen til dette er, at serien har et høyere innhold av olje og et lavere innhold av pigment. Det betyr at fargen er mindre dekkende enn de høypigmenterte alternativene, men om dette er en ulempe eller en fordel avhenger av hvordan du maler.

KEM oljemaling red
KEM oljemaling ultramarine blue 4
KEM oljemaling
KEM oljemaling lemon yellow
KEM oljemaling red

KEM Oljemaling har en fin, myk konsistens som gjør at malingen er enkel å fordele utover flaten, og man trenger ikke å tilsette olje eller et annet malemedium med mindre man ønsker å oppnå en rennende effekt. Alle fargene i KEM Oljemaling-serien er tilgjengelige i 60 ml og 225 ml tuber. Vi anbefaler oljefargene til KEM om du ønsker en oljemaling i kunstnerkvalitet til en rimelig pris.

228,00 kr2 095,00 kr ink. MVA
113,00 kr2 895,00 kr ink. MVA
110,00 kr3 180,00 kr ink. MVA