Jauqes Herbin

J.Herbin banner ink

Jaccques herbin 1670


Begynnelsen

Jacques Herbin var en sjømann som under sine mange reiser til India oppdaget og brakte tilbake oppskrifter for å lage blant annet skjellakk. Disse tok han med seg til hjembyen Paris. Dette ble starten på Herbins voks- og blekkproduksjon, og i 1670 etablerte han sin egen bedrift Le Maison Herbin i Pont Neuf, Paris. På denne tiden var Kong Ludvig XIV 32 år, og J. Herbins produkter var godt kjent av Solkongens hoff.

Revolusjon og fremtid

I forbindelse med den industrielle revolusjon endret bedriften i 1798 taktikk og satte sin lit til fremtiden. Mens de fortsatte å produsere voks og samtidig engasjere seg i papir- og fargehandel (pigmenter), startet de også produksjon av sitt eget skriveblekk. Dette var på initiativ fra Jaques Herbin, som var 4. generasjon Herbin. Den eksklusive blekk-kolleksjonen ble et viktig skritt i merkets historie. Produktutvalget ble stadig utvidet etter reiser og global import i løpet av årene, innovasjoner ble introdusert og egne varemerker ble registrert. I løpet av denne perioden introduserte J. Herbin sitt Encre Violette  (fiolett blekk, brukt på skoler i den franske tredje republikk), Perle des Encres (perle av blekk) og Encre des Voyageurs (blekk for reisende). Denne utviklingen resulterte i at bedriften Herbin vant en rekke priser under de store industriutstillingene både i London og Paris.

louis

«Louis XIV, Solkongen»

napoleon

«Napoleon Bonaparte»

victor hugo2

«Victor Hugo»

Herbin fortsatte å utvikle nye blekk med kjente ansikter som faste kunder, som Keiser Napoleon og senere Coco Chanel. Jacques Herbin laget til og med et eget svart blekk spesielt for den franske forfatteren Victor Hugo.
I dag er Jacques Herbin fortsatt et velkjent navn som produserer fyllepenner, kalligrafi -og skriveblekk, gavesett og tilbehør. Og siste finpuss på flaskene gjøres fortsatt for hånd i Paris.

Den nye blekkserien «Créations d’artistes» hedrer og feirer personer som er anerkjent for sine talenter, ved å utvikle for hver av dem en ny nyanse, unik og sublim, som gjenspeiler følsomheten og sjelen til kunstneren.

Kenzo Takada:

Jacques Herbin Inks

Takada så ingen vits i å etterligne det hans franske rivaler gjorde på motescenen i Paris. Han jobbet med sine helt egne design, og produserte en genser som var helt firkantet. Og det, som han sa, «ga ham stilen hans». Han blandet litt kimonostoff med biter av materiale fra loppemarked for å skape sin egen type morsomme, «miks-og-match»-gatelook. Plaggene var ofte løse, overdimensjonerte og med få glidelåser eller knapper. «Mote er ikke for de få», mente Takada. En av hans kreasjoner havnet på forsiden av magasinet Elle, og internasjonale kjøpere deltok på showet hans i 1971. I juli 1972 hadde han allerede to butikker i Paris, en i St Tropez, andre i Düsseldorf og Hamburg og lette etter sin første plass i New York, hvor klærne hans allerede var i hyllene på Bloomingdale’s og Saks Fifth Avenue. Jacques Herbin Shogun av Kenzo Takada er et svartfarget blekk til fyllepenn. Fargen er tilsatt litt fint rødt- og gullglitter. Selve blekket er laget i Frankrike med pigmenter satt sammen i Japan, et symbol på Kenzo Takadas identitet.


Marc-Antoine Coulon
:

Marc Antoine Coulon er i dag anerkjent som en av de største moteillustratørene, stilen hans er elegant, glamorøs og tidløs, men også småfrekk og flørtende. Han vet hvordan han skal fange et utseende eller en holdning og gjøre det storslått, oftest med en svart, tykk eller skyggelagt linje som understreker silhuetten. Coulon ble født i 1974 og startet å tegne allerede som 2-åring. Han jobbet først som illustratør for plateindustrien i Frankrike, og i Italia tegnet og laget han filmplakater. I dag samarbeider han med flere motemagasiner i Frankrike, Italia, Tyskland og USA, inkludert Vogue, Madame Figaro og Elle.

Blekket «Nude» er laget som et universalt blekk, en base for de fleste tegninger. Colon sier selv om produktet: «Nude – en universell base for alle hudtyper og deres forskjellige farger og nyanser. I de profesjonelle hendene til Jacques Herbin er produksjonen Nude et stort og edelt eventyr for kunstneren jeg er.»

Herbin Nide ink 3
Herdin Nude Ink 1

 

 

Blekket

13991T 1


Jaques Herbin Authentic Ink Black
: Dette intenst sorte blekket sies å være holdbart i 300 år! Det er tilsatt tanniner fra Campeche Wood (Blåtre på norsk).Treet har historisk sett vært viktig for produksjonen fargene svart, blå og lilla i tillegg til dyp rød. Herbins Authentic Ink blir også kalt «lawyers Ink» da den ofte ble brukt av franske dommere som skrev offisielle dokumenter.

13116JT 2


Jaques Herbin Essentielle Inks
: I 2018 lanserte Herbin serien Essentielles Inks. Med en nøktern og elegant lysstyrke, gjengir dette blekket nyanser av akvarellfarger. Blekket har fort blitt en fast følgesvenn både for amatører og profesjonelle kunstnere, og selges nå i store deler av USA, Japan, Australia og Europa.

13690T 1


Herbin Phosphorescent Ink
: Phoshorescent Inks er et spesielt dekorativt blekk med høyt pigmentinnhold. Dette opake blekket er spesielt effektivt på mørkt farget papir. Produktet er klart i standardbelysning, men vil lyse i mørket.

13506T 1


Herbin Pigmented Ink
:
Opakt og metallisk blekk med høyt pigmentinnhold. Flotte effekter på mørkt papir, men blekket gir også nydelig glans til lysere ark.

Herbin Inks egner seg til både fyllepenn og «dip-teknikk» med pennesplitt og pensel. Det finnes også Essentielle Ink i patroner som kan brukes til Herbins egne fyllepenner.

Blekk & Kalligrafi

Herbin Essential Ink 50 ml

363,00 kr ink. MVA
249,00 kr ink. MVA
438,00 kr ink. MVA
148,00 kr ink. MVA

Blekk & Kalligrafi

Herbin Phosphorescent Ink 30ml

242,00 kr ink. MVA
259,00 kr ink. MVA
Vi bruker cookies. Dette gjør bl.a. at nettsiden husker deg og dine valg. For mer informasjon om håndtering av informasjonskapsler, klikk på Les mer knappen.