Awagami

Awagami FineArt Washi-papir er eksklusivt fremstilt på papirmøllen Tokushima i Japan.

Washi

Møllen har vært driftet av familien Fujimori gjennom 8 generasjoner med tradisjon og papirkunnskap. Washi-papir er et tradisjonelt japansk papir som fremstilles av lokale plantefibre.

Papiret er generelt mer slitesterkt enn ordinært papir av trepulp, dette er fordi det fremstilles av lange plantefibre, og den basiske løsningen løser opp fibre som ikke er av cellulose.

Shirokawa

Washi-papir produseres av “Shirokawa”-fibre, som er den indre hvite barken fra plantene. Renheten av Shirokawa gjenspeiles i papirets naturlige hvitfarge.

Med hensyn til miljøet velges det råvarer som kommer fra fornybare plantefibre, og vannet som brukes resirkuleres under produksjonen.

Awagami washi production 13

Over 300 år med kunnskap og tradisjon

For å kunne dekke moderne behov og etterspørsel, samtidig som man bevarer gamle tradisjoner, produserer Awagami FineArt papir både med maskin og tradisjonelle metoder. “Tamezuki“ og “Nagashizuki” er to tradisjonelle metoder som brukes for å lage papir for hånd.

Awagamis Washi-papir er syrefritt og laget av naturlige fibre som Kozo, Bambus, Mitsumata, Gampi og Hemp.

Familien Fujimori fortsetter sin lange Washi-tradisjon med et mål om å bevare og viderføre teknikken til de neste generasjoner. Samtidig fokuserer de på innovativ utvikling for å integrere Washi-papir for moderne behov.

Kitakata