Viarco

Viarco er den eneste blyantfabrikken i Portugal, og er trolig den mest innovative produsenten på globalt nivå. Dedikasjon til overlegen kvalitet har vært forankret i praksisen til denne familieeide produsenten siden 1907.

SE video

Vi besøkte Viarco våren 2023 for å lære om produksjonen, historien og den innoative prosessen bak Viarco produktene.

 

Industri

Viarco har gjennom generasjoner vært Portugals eneste og eldste blyant- og grafittprodusent. De har også atelierer hvor de samler kunstnere for å utforme og utvikle kreative kunstprosjekter med fokus på mediumet og redskapet. Både produksjon og innovasjon foregår i de gamle vakre fabrikklokalene i Porto. 

 

 

“Dedikasjon til overlegen kvalitet har vært forankret i praksisen til denne familieeide produsenten siden 1907.”

Hva gjør Viarco spesiell?

Den tradisjonsrike arven, de gamle maskinene og manuelt arbeid og eierne som setter fokus på bevaring, nytenkning og innovasjon.

Alt dette resulterer i produkter av høy kvalitet i kreative og tradisjonelle former, 

TRIBUTE TO STEEL BRUSH

Dette fine settet er limited edition og det er kun produsert 100 stk. på verdensbasis. Hvert sett er nummerert og kommer i et eksklusivt treskrin.

ArtGraf

Artgraf-serien med vannløselig grafitt er revolusjonerende produkter som gir deg mulighet til å nærmest male med blyant. Alt etter hvor mye vann som brukes kan man få frem hele skalaen av grafittgrå, fra lyse, transparente toner til det dypeste sort. Tørker fort og kan brukes på mange ulike overflater.