Blekk og kalligrafi

Kalligrafi som kunstform

“Med røtter som strekker seg tilbake tusenvis av år, har kalligrafi blitt betraktet som en høyt respektert kunstform i ulike kulturer over hele verden.”

Kalligrafi

Gjennom nøye utførte penselstrøk, blekkføring og bruk av forskjellige skriftstiler, evner kalligrafer å skape visuelt imponerende verk som er preget av harmoni, balanse og presisjon.

Fra de elegante bølgene i kinesisk kalligrafi til de strømlinjeformede linjene i arabisk kalligrafi, kan hvert stykke være en unik utforskning av estetikk og symbolikk.

I dag fortsetter kalligrafi å være en levende kunstform som tiltrekker seg en mangfoldig gruppe av entusiaster. Både profesjonelle kalligrafer og amatører finner glede i å praktisere og utforske ulike stiler og teknikker.

Ta fatt på reisen inn i kalligrafien, la penn og blekk bli dine verktøy og oppdag den transformative kraften som ligger i kunsten å forme ord til skjønnhet. Uansett om du er en utøvende kalligraf, en kunstelsker eller bare nysgjerrig på å utforske denne kunstformen, har kalligrafi en unik evne til å inspirere og omfavne den meditative prosessen med å forme hvert bokstav og ord.

Jacques Herbin

Jacques Herbin er en anerkjent produsent av luksuriøse skriveinstrumenter og blekk som har vært synonymt med raffinement og kvalitet i over 350 år. Med en rik arv og en lidenskap for håndverk, har Jacques Herbin skapt en unik kolleksjon av blekk som er elsket av skriveentusiaster over hele verden.

Uansett om du er en profesjonell skribent, en kunstner eller en notatentusiast, vil Jacques Herbins blekk gi deg den inspirasjonen du trenger for å uttrykke deg på papiret.

Awagami Washi Papir

Awagami Washi papir er anerkjent for sin overlegne kvalitet og tradisjonelle japanske håndverk. Dette håndlagde papiret er spesielt egnet for kalligrafi på grunn av dets jevne overflate og absorberende egenskaper. Med sin naturlige styrke og holdbarhet tillater Awagami Washi papir kalligrafer å skape jevne og presise penselstrøk, samtidig som det gir en følelse av autentisitet og historie til kunstverket.

Flytende tusj

Et vannfast alternativ til blekk

Blekk og flytende tusj er begge fargemedier som brukes til å skrive, tegne eller male, men det er noen forskjeller mellom dem. Blekk er ofte vannløselig siden det er pigmenter blandet med vann eller alkohol. Flytende tusj består ofte av et bindemiddel som for eksempel skjellakk, derfor er fargene mer intense og tørker vannfast. 

Blekk og utstyr

For å utføre kalligrafi, trenger man riktig utstyr, inkludert blekk. Kalligrafiblekk er spesielt formulert for å gi et jevnt og kontrollert strøk med farge. Det finnes forskjellige typer kalligrafiblekk, inkludert vannbasert, pigmentbasert og skjellakbasert blekk. Valget av blekk avhenger av preferanser og prosjektets krav.

I tillegg til blekk er det flere andre verktøy som er essensielle for kalligrafi. Dette inkluderer kalligrafipenner eller -pensler, i ulike stiler og størrelser for å oppnå forskjellige effekter og skriftstiler. Papir av høy kvalitet som er egnet for kalligrafi er også viktig for å oppnå best mulig resultat.

195,00 kr996,00 kr ink. MVA
125,00 kr245,00 kr ink. MVA
114,00 kr208,00 kr ink. MVA