Unison Colour: Håndlagde pasteller av kunstnerkvalitet

Unison pasteller cover 01

Unison Colour, grunnlagt av kunstneren John Hersey, har markert seg som en verdensledende produsent av håndlagde pasteller. Med en dyp forståelse for farger og kunstnerisk visjon fortsetter selskapet sin tradisjonelle pastellproduksjon.

Historien om Unison Colour begynte med John Hersey, en kunstner som følte at de kommersielt tilgjengelige pastellene ikke kunne oppfylle hans krav til tekstur og fargeintegritet. Motivert av dette hullet i markedet, begynte han å eksperimentere med produksjonsmetoder og pigmentblandinger.

Etter år med dedikert arbeid, klarte John å skape pasteller som ikke bare oppfylte hans forventninger, men som også begeistret kunstnere over hele verden.

I 1987 bestemte John seg for å dele sitt nyskapende arbeid med kunstnere ved å introdusere Unison Colour pasteller til markedet. Han og kona Kate tok med seg kjøkkenskapet sitt med det opprinnelige utvalget av pasteller (som da bare besto av 117 farger) til en kunstmaterialmesse i London. Den umiddelbare interessen var en indikasjon på at han hadde truffet en nerve i kunstnermiljøet.

Fargevisjon og produksjonskvalitet

I løpet av mange år kom John Hersey frem til at bare de fineste pigmenter av høy kvalitet ga de fargene og den holdbarheten han trengte til sine pasteller. Et sterkt, men responsivt fargemedium som kunne transporteres utendørs med minimalt bryderi, var hans mål, og dette ble oppnådd da han utviklet sine pastellkritt.

Unison Colour er forankret i en dyp forståelse av farger og kunstnerisk visjon. Johns fargevisjon og ønsket om å skape pasteller av høyeste kvalitet har vært sentrale drivkrefter i selskapets suksess. Hvert pastellkritt er nøye utformet for å opprettholde konsistens, holdbarhet og enestående fargeintensitet, noe som gjør dem til et foretrukket valg blant kunstnere verden over.

Produksjonsprosessen er en kunst i seg selv. Pastellene blir omhyggelig laget for hånd i verkstedene på Thorneyburn Old Rectory i Tarset Valley, Northumberland nasjonalpark. Pastellkrittene består av en høy prosentandel førsteklasses pigment med et absolutt minimalt innhold av fyllstoff, om nødvendig. Det tilføres ingenting som vil redusere kvaliteten.

Denne nøysomme prosessen sikrer at hvert pastellkritt er unikt og av ypperste kvalitet. Dette resulterer i et førsteklasses produkt med en smidig tekstur.

Hver pastell er unik, så de kan variere litt i størrelse og form, samtidig som de arbeider for å oppnå ensartethet.

Håndlaget

Unison Colour bruker fremdeles de samme pigmentene som John opprinnelig fant fram til for mange år siden. Selv om rimeligere, syntetiske alternativer til tradisjonelle, rene pigmenter stadig utvikles, har de så langt vist seg å være både uegnede og med begrensede egenskaper. Fargene har høy lysekthet, og dette skyldes igjen det høye pigmentinnholdet. Pigmentene som brukes har en lysekthetsvurdering på 7-8 på en skala fra 1 til 8.

“Vi tror på autentisk farge – ingen fargestoffer, ingen imitasjoner, bare ren, ublandet farge.”

Tekstur – siden Unison Colour bruker mange ulike pigmenter, fra finkornet sand fra italiensk jord til den mykeste mykheten til ultramarin, resulterer dette i at pastellkrittene får varierende tekstur. Dette er en sann indikator på den rene sammensetningen av Unison Colour sine pasteller.

Pastellene er ikke bare blandevennlige, de er også allsidige. Mange profesjonelle kunstnere bruker dem sammen med akvarell og akrylmaling. Pastellene kan påføres med pensel og vann for å male finere linjer og detaljer, eller for å skape ulike fargenyanser.

Med nesten en halv million pasteller produsert hvert år, er Unison Colour en global leverandør til kunstnere som søker eksepsjonelle farger og teksturer.

Vi blir 50 år, du får 50%

Bærekraft og samfunnsansvar

Ved å fokusere på grønn energi, resirkulering og effektiv ressursbruk, ønsker Unison Colour å etterlate et positivt avtrykk på planeten.

Unison Colour har også en sterk forpliktelse til bærekraftighet og samfunnsansvar. Selskapet tar miljøhensyn på alvor og søker kontinuerlig måter å redusere sin miljøpåvirkning på gjennom bærekraftige produksjonsmetoder og ressursbevaring.

Selskapet støtter også kunstneriske og samfunnsinitiativer, og oppmuntrer til kunstnerisk utvikling gjennom stipender og samarbeid med kunstorganisasjoner. Dette er deres måte å gi tilbake til samfunnet og styrke kunstens rolle i samfunnet.

“We have pastels in our possession that are over 40 years old that are still as good as the pastels we made yesterday.”

– Unison Colour –

Vi håper denne artikkelen ga deg et innblikk i Unison Colour og deres pasteller, og kanskje du blir inspirert til å prøve dette allsidige mediet selv?