Leverandørbesøk i Sverige med Arches, Canson, St. Cuthberts Mill og System3

Arches Canson St.CuthbertsMill system3 1

Som en av Nordens største leverandør av kunstmateriell setter KEM kvalitetssikring av produktene våre meget høyt. Derfor er vi i jevn dialog med våre leverandører og besøker disse ofte. Det er viktig for oss å selv teste nye produkter før disse eventuelt tas inn i butikken vår. Denne oppfølgingen går begge veier, og vi har god erfaring med besøkene både hos leverandørene og deres besøk hos KEM i Oslo.

Arches Canson st cuthberts mill system3

5-7. september reiste en liten gruppe fra KEM til Gøteborg og besøkte leverandøren vår av Arches, Canson®, Saunders Waterford og System3. Det ble to produktive dager med møter, presentasjon av både eksisterende og nye produkter, og ikke minst testing av produktene. Med høy fagkompetanse, erfaring og kunnskap tester vi produktene nøye og grundig før de får en plass i butikken eller nettbutikken. Uansett om du er nybegynner eller har jobbet som profesjonell kunstner i flere tiår, kan du være trygg på at materialer du kjøper hos oss er av kunstnerkvalitet.

Canson produkt testing
Arches akvarell
Arches akvarell produkttesting

ARCHES®

ARC arches watercolor 604x540 1

ARCHES® er den papirfabrikken som tilbyr det mest omfattende utvalget av kunstpapir laget på sylinderpresse. Produksjonen av et akvarellark tar 17-18 timer. Gelatinlimt eller gjennomlimt er en kjent referanse for akvarellpapiret fra Arches. Derfor blir ofte nettopp dette papiret valgt av kunstnere over hele verden. Blant de mange papirene i utvalget finner vi også kjente grafikkpapir som Velin d’ARCHES® og Velin BFK Rives®.

Du kan lese mer om Arches akvarellpapir i vårt blogginnlegg «Verdens vakreste akvarellpapir«.

Canson®

«Å la kunstneren få uttrykke sitt talent fritt, med selvtillit og i tusen og én uttrykksformer.»

CAN 2041274 amb1
HER 100722 amb
CAN 2041274 amb3
CAN 400091 2

I 1557 grunnla Montgolfier-familien Canson® i Annonay som ligger i regionen Auvergne-Rhône-Alpes sør i Frankrike. Canson® støtter kunstnere, designere, arkitekter, tegneserieskapere, entusiaster, studenter og skolebarn ved å produsere et bredt utvalg av høykvalitetspapir, og har siden opprinnelsen også forsvart kunstens skapelse og dens plass i samfunnet. Gjennom generasjonene har flere av de største kunstnerne og brukt Canson®-papir. Noen kjente navn er Delacroix, Van Gogh, Degas, Matisse, Picasso, Dali og Warhol. Canson® er en av verdens ledende papirprodusenter dedikert til kunstneriske uttrykk. 

St. Cuthberts Mill

Saunders waterford Akvarellpapir amb3

Akvarellpapiret Saunders Waterford produseres i Cathedral City i Wells, i regionen Somerset sydøst i England. Her har St. Cuthberts Mill produsert kunstpapir av høy kvalitet siden 1700 tallet. Med lang tradisjon og erfaring produseres papiret med en av de siste sylinderformede pressene som finnes i verden, og med rent vann fra River Axe.

SAU Akvarellpapir amb2

Saunders Waterford

Akvarellpapir

SOM 51

Somerset

Grafikkpapir

Somerset enchanced photo digital print

Somerset

Fine Art Digitalpapir

Akvarellpapirene, Saunders Waterford, Bockingford og Millford, tåler mye vann og medier, derfor er de også godt egnet til andre teknikker som gouache, akryl, grafitt, pasteller og lignende. Somerset grafikkpapir som er høyt verdsatt av grafikere for både styrke og egenskaper, blir brukt til høytrykk, dyptrykk, silketrykk og andre teknikker. Somerset Photo og Somerset Enhance til digitaltrykk er utviklet for å fremheve klare, rene og presise farger.

System3

Siden 1783 har Daler-Rowney produsert kursmateriell i England, med tiden har de innovativt og konseptuelt utviklet produktene sine med en målsetting om å gjøre kunstmateriell tilgjengelig for alle. Produktutvalget deres er av god kvalitet til en rimeligere pris, her har de også laget flere serier til ulike kvalitetsnivåer. En fersk nybegynner har kanskje ikke like stort behov for høypigmentert farger som den profesjonelle kunstneren, og det er derfor ikke nødvendig med de dyreste materialene.

System 3 er en akrylserie både i tuber og i blekk. Dette er en god studie-serie som egner seg godt til kunststudenter og designprosjekter ved kunstskoler. Serien er også verdsatt av amatører og profesjonelle kunstnere som bruker store mengder maling på større overflater. System 3 egner seg også godt for utendørs bruk.